Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου 2013

Βασιλόπιτα Τσουρέκι με γέμιση!

Άλλη μια χρονιά φεύγει, άλλη μία νέα χρονιά έρχεται... για το καθένα από εμάς το 2013 αφήνει και καλές και κακές αναμνήσεις, κλειδώστε στην καρδιά σας τις καλές, τις όμορφες αναμνήσεις και διαγράψτε παντοτινά τις κακές... ποτέ, ποτέ μην σταματήσετε, όσο δύσκολο και να είναι να ονειρεύεστε όλα όσο θέλετε η νέα χρονιά να σας φέρει... 
και για να φέρει η νέα χρονιά όλα αυτά που επιθυμούμε πρέπει να την υποδεχτούμε όσο πιο γλυκά γίνετε!!!


Παρακάτω σας δίνω τη φετινή συνταγή για βασιλόπιτα τσουρέκι, λίγο διαφορετική από την συνηθισμένη, με γέμιση!

Πρόκειται για μία από της καλύτερες βασιλόπιτες τσουρέκι που έχω κάνει, βγαίνει πολύ αφράτη, μυρωδάτη, άπαιχτη στη γεύση, θέλει αρκετό και καλό ζύμωμα, αλλά ο κόπος σας θα ανταμειφθεί!

Είναι αρκετά εύκολη συνταγή, χωρίς κάποια δυσκολία στα "φουσκώματα", αρκεί να ακολουθήσετε πιστά τις οδηγίες!


Υλικά:
  • 250ml χλιαρό γάλα
  • 100γρ βούτυρο αγελαδινό (λιωμένο)
  • 12γρ νωπή μαγιά
  • 60γρ ζάχαρη
  • 600γρ αλεύρι για τσουρέκι (κοσκ.)
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 10γρ μαχλέπι σε σκόνη
  • Ξύσμα απο μισό πορτοκάλι
  • 1 αυγό + 2 κρόκοι
Για την γέμιση:
  • 4 κ.σ. καστανή ζάχαρη
  • 1 κ.σ. κανέλα σε σκόνη
  • 100γρ. αμύγδαλα καβουρδισμένα και χοντροκομμένα
    (Ανακατεύετε όλα τα υλικά μαζί)

    1 φλουρί ή 1€ ή μια κάλπικη δεκάρα, άμα σας την πήραν και αυτή μαζί με τους φόρους βάλτε ένα φουντούκι.
Εκτέλεση:

Στο χλιαρό γάλα διαλύουμε την μαγιά( το γάλα δεν πρέπει να καίει γιατί θα κάψει την μαγιά και δεν πρόκειται να φουσκώσει ποτέ η βασιλόπιτα), προσθέτουμε το λιωμένο αλλά όχι ζεστό βούτυρο, λίγες κουταλιές από την ζάχαρη μας και 2κ.σ. από το αλεύρι μας, ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε στην άκρη για 10 λεπτά.


Τώρα είναι η κατάλληλη ώρα να κοσκινίσετε το αλεύρι σε μία μεγάλη λεκάνη, ρίξτε το μαχλέπι, το αλάτι και την υπόλοιπη ζάχαρη και κάντε μία λακκούβα στη μέση σαν ηφαίστειο.
Ρίξτε στη λακκούβα το μείγμα με το γάλα και τα αυγά ελαφρώς χτυπημένα.

 Αρχίστε να ζυμώνετε...όσο πιο πολύ ζυμώνετε τόσο πιο πολύ θα αρχίσει η ζύμη να ξεκολλάει από τα τοιχώματα και να γίνετε λεία... να καθαρίζετε τακτικά τα χέρια σας απο υπολείμματα ζύμης με λίγο αλεύρι.

Δουλέψτε την ζύμη για 10 λεπτά τουλάχιστον(Ελάτε μην γρινιάζετε τελευταίες μέρες του χρόνου, σκεφτείτε ότι θα κάνετε και μπράτσα!)
Βάλτε την ζύμη σε μία λαδωμένη λεκάνη, σκεπάστε την με μια ελαφρώς βρεγμένη πετσέτα και αφήστε την ζύμη σε ζεστό μέρος να φουσκώσει για 30 - 35λεπτά.




Ανοίξτε την ζύμη σε ορθογώνιο φύλλο, πασπαλίστε με την γέμιση, να πάει παντού, ραντίστε ελαφρώς με νερό για να κολλήσει καλύτερα (Προσοχή μην τα κάνετε μούσκεμα χαχα).



Kάντε την ζύμη ρολό.
Κόψτε το ρολό σε ισοπαχές φέτες και τοποθετήστε τις σε ένα βουτυρωμένο στρογγυλό ταψάκι 30εκ. Σε αυτό το σημείο μην ξεχάσετε να βάλετε το φλουρί!



Πιέστε με τα χέρια σας ελαφρά ώστε να απλώσουν οι φέτες μέσα στο ταψί και να κολλήσουν μεταξύ τους. Αφήστε και πάλι σκεπασμένο να φουσκώσει για άλλα 30 λεπτά.



Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180οC, στις αντιστάσεις (πάνω - κάτω), αλείφεται πολύ προσεκτικά τη πίτα με λίγο χτυπημένο ασπράδι και ψήνετε για 25- 30 λεπτά!

Καλή Επιτυχία!
Καλή Χρονιά με Υγεία πάνω απ' όλα, Αγάπη, Ευτυχία και ότι ο καθένας καλό επιθυμεί να γίνει πραγματικότητα!



glitter-graphics.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...